Home / Berita Terkini / TMJ lancar saluran bolasepak “Football Malaysia on iflix”

TMJ lancar saluran bolasepak “Football Malaysia on iflix”

football_malaysia_iflix_003

Johor Bahru, 29 Januari 2018 – iflix, perkhidmatan hiburan utama di dunia untuk pasaran baru muncul dan Football Malaysia LLP, pengendali dan pengawal selia liga dan pertandingan bola sepak profesional Malaysia, mengumumkan usaha bersama secara eksklusif dan paling penting kerjasama yang akan melakar sejarah dalam sukan Malaysia. Perkongsian landasan yang tidak pernah berlaku sebelum ini antara Football Malaysia LLP dan iflix berhasrat untuk membawa bola sepak Malaysia kembali ke jutaan peminatnya di seluruh negara.

football_malaysia_iflix_002

Buat pertama kalinya sejak liga diasaskan, peminat bola sepak di mana-mana di Malaysia dan seterusnya akan dapat menikmati setiap Liga Super, Piala Malaysia, dan pertandingan Piala FA secara eksklusif di semua saluran ‘Football Malaysia on iflix’ yang baru.

Dari 3 Februari, peminat bola sepak di seluruh rantau ini akan mempunyai kerusi maya barisan depan untuk keseluruhan musim bola sepak profesional, termasuk 22 pusingan dengan enam pertandingan mingguan untuk Liga Super, 74 Piala FA dan perlawanan Piala Malaysia serta juga perlawanan Liga Perdana dan Perlawanan Piala Sumbangsih. Sebagai tambahan kepada pertandingan yang disiarkan secara langsung, pengguna juga akan dapat mengakses ciri-ciri baru termasuk sorotan perlawanan dan wawancara pemain.

Sebagai sebahagian daripada misi bersama syarikat untuk membawa kembali bola sepak kepada rakyat, sesiapa sahaja yang mempunyai akses ke internet akan dapat menonton empat perlawanan Liga Super setiap minggu bersama-sama dengan 46 perlawanan kejohanan dan memilih perlawanan Liga Perdana secara percuma, tanpa mengira status langganan mereka mahupun pengguna baru atau mereka yang mempunyai langganan iflix aktif.

football_malaysia_iflix_006

Bola sepak diiktiraf secara meluas sebagai sukan paling popular di Malaysia. Dengan hanya 7 juta isi rumah dengan televisyen, hanya sebilangan kecil penduduk yang dapat menikmati persaingan tanpa menghadiri perlawanan secara fizikal. Bola sepak telah hampir tidak boleh diakses oleh majoriti rakyat Malaysia.

Usaha sama pertama antara Football Malaysia LLP dan iflix mewakili masa depan hiburan sukan, meletakkan peminat terlebih dahulu, membawa bola sepak Malaysia kembali kepada rakyat. Kini, semua 20 juta pemilik telefon pintar dan rakan-rakan dan keluarga mereka di Malaysia, akan mempunyai akses langsung tanpa had kepada bola sepak Malaysia buat kali pertama.

Presiden FAM dan Pengerusi Football Malaysia LLP, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail ibni Sultan Ibrahim berkata: “Saya percaya dan menyokong perpaduan dan kesederhanaan di negara kita yang pelbagai. Bola sepak adalah permainan rakyat. Ia membawa kita bersama dan boleh membantu untuk menyatukan kita. Rakyat Malaysia di mana-mana harus dapat menikmati tanpa halangan. Dengan iflix, kami telah menemui rakan kongsi yang sama dan matlamat yang sama; untuk mengembalikan bola sepak kepada rakyat dan memulihkan kehebatannya. ”

football_malaysia_iflix_001

Pengasas bersama dan Pengerusi iflix , Patrick Grove berkata: “Selama dua puluh tahun yang lalu, saya telah mengasaskan beberapa perniagaan di sini dengan cita-cita menjadikan perkara-perkara yang paling diinginkan rakyat Malaysia, lebih mudah diakses dan mudah dicari, dari rumah dan kereta, hingga berita, budaya dan hiburan, dan kini bola sepak Malaysia. Negara ini telah memberikan kebaikan kepada saya pada peringkat peribadi dan profesional. Ini giliran kami untuk memberi balik. ”

“Kerjasama dengan Football Malaysia LLP, mewakili kewujudan iflix dan apa yang mahu kami capai. Bersama-sama, kita akan mendemokrasikan permainan, menjadikan bola sepak pertama kalinya untuk para peminat, tidak kira lokasi geografi dan status kewangan. Kami sangat gembira melakar sejarah sukan, memberi peminat maya kerusi barisan hadapan ke acara sukan terbaik negara serta membantu membina masa depan bola sepak yang memberikan akses kepada berjuta-juta peminat yang berpotensi yang sebelum ini tidak dapat menikmati permainan. Buat pertama kalinya, semua pertandingan sepak bola Malaysia utama akan tersedia secara langsung di platform tunggal, ” kata Grove.

football_malaysia_iflix_004

iflix dan Football Malaysia juga akan mewujudkan kandungan baru yang menarik untuk peminat bola sepak, termasuk satu siri hiburan dan gaya hidup dunia bola sepak untuk kedua-dua penonton dan peminat tegar.

#jomkitalari

Check Also

GARMIN RUN ASIA SERIES 2023 Kembali dengan Tema ‘ZERO to HERO’

Share this on WhatsApp Malaysia, 10 Mei 2023 — Garmin Malaysia hari ini mengumumkan acara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!