Home / Berita Terkini / Terokai Bandaraya Dengan KL RUSH EXPLORACE 2017

Terokai Bandaraya Dengan KL RUSH EXPLORACE 2017

IMG_8102

Kuala Lumpur, 7 Februari 2017 – Bersempena dengan sambutan Hari Wilayah Persekutuan, Menara Kuala Lumpur akan menganjurkan ‘KL Rush Explorace 2017’ pada Ahad, 26 Februari 2017, bermula dari jam 7.00 pagi hingga 3.00 petang. Perlumbaan ini akan bermula dari Menara Kuala Lumpur dan bergerak ke beberapa lokasi yang telah dikenalpasti sebelum berakhir kembali di Menara Kuala Lumpur.

Perlumban ini akan membawa para peserta ke beberapa kawasan tarikan utama sekitar Bandaraya Kuala Lumpur yang sememangnya menjadi tumpuan para pelancong dari dalam dan luar negara, sambil menyelesaikan cabaran-cabaran fizikal dan tugasan-tugasan yang akan mencabar minda peserta dalam masa yang telah ditetapkan.

IMG_8101

“Fokus utama ‘KL Rush Explorace 2017’ adalah untuk meningkatkan kesedaran para peserta tentang tempat-tempat bersejarah dan pelancongan di sekitar Bandaraya Kuala Lumpur, di samping menyokong inisiatif dan seruan kerajaan untuk memupuk masyarakat yang cintakan Bandaraya Kuala Lumpur,” kata Encik Meor Shahril Anuar, Ketua Pegawai Eksekutif, Menara Kuala Lumpur.

“Ia juga bertepatan dengan aspirasi kami untuk mempromosikan Menara Kuala Lumpur sebagai destinasi Kebudayaan (Culture), Aktiviti Lasak (Adventure) dan Alam Semulajadi (Nature). Acara ini diharapkan dapat memberi pengalaman yang menarik dan menyeronokkan untuk semua peserta dari pelbagai lapisan masyarakat,” tambah beliau lagi.

IMG_8202

Para peserta akan menerokai Kuala Lumpur secara berjalan kaki atau menggunakan pengangkutan awam yang dibenarkan semasa perlumbaan dalam jangka masa yang ditetapkan untuk melengkapkan misi perlumbaan.
‘KL Rush Explorace 2017’ menyasarkan sekurang-kurangnya 150 pasukan yang terdiri daripada orang ramai, organisasi korporat, agensi kerajaan, dan sudah tentu, pemburu ‘harta karun’!

Pendaftaran untuk penyertaan boleh dilakukan secara online di www.menarakl.com dengan mengisi borang pendaftaran di laman sesawang ini. Setiap pasukan harus mempunyai 4 peserta sahaja (maksimum empat orang peserta), dan setiap peserta mestilah berumur 18 tahun dan keatas. Yuran penyertaan adalah RM240.00 bagi setiap pasukan.

IMG_8188

Rakan acara lain yang turut bekerjasama dalam acara ini adalah Kementerian Wilayah Persekutuan – Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) melalui Biro Pelancongan Kuala Lumpur (KLTB), Kementerian Pelancongan & Kebudayaan (MOTAC), Pusat Pelancongan Malaysia (MATIC), Eminent Display, Webe, Starbucks, KL City Gallery, KL Bird Park, Rapid Rail, Oishi, Hi Top Tea, Jabatan Hutan Kuala Lumpur, Muzium Telekom, Elang Wah Sdn Bhd (HoHo), Ultron dan Adabi.

15800441_1437661869580071_2208455723177206409_o

Jangan ketinggalan untuk menyertai acara yang menguji minda dan ketahanan fizikal ini. Sambil menikmati pelbagai aktiviti dan cabaran yang menyeronokkan serta keindahan dan keunikan Bandaraya Kuala Lumpur, anda juga berpeluang memenangi hadiah keseluruhan bernilai RM10,000.00.

Untuk pendaftaran dan maklumat lanjut, sila hubungi 03-20205448 atau lawati laman sesawang rasmi Menara Kuala Lumpur di www.menarakl.com.my.

Check Also

GARMIN RUN ASIA SERIES 2023 Kembali dengan Tema ‘ZERO to HERO’

Share this on WhatsApp Malaysia, 10 Mei 2023 — Garmin Malaysia hari ini mengumumkan acara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!