Home / Acara Pilihan / BiiB Ramadan #GetFitAndGiveBack

BiiB Ramadan #GetFitAndGiveBack

Ramadhan_FB_ad2

Pada bulan Ramadan yang mulia ini, umat Islam digalakkan menggandakan bacaan ayat-ayat suci al-Quran dan bersedekah kepada golongan yang memerlukan.

Rahmat di bulan Ramadan adalah amat besar sekali di mana Allah melipat gandakan pahala dan menjanjikan kebaikan terhadap umat Islam yang merebut peluang yang hadir hanya selama sebulan sekali setiap tahun. Menyedari kelebihan beramal di bulan Ramadan ramai yang mengambil kesempatan bersedekah kepada golongan yang memerlu.

Dalam masa yang sama, kita juga harus kekalkan kesihatan dan kecergasan walaupun berpuasa sebulan. Menyedari kepentingan kecergasan dan sedekah, team BiiB menganjurkan acara #GetFitAndGiveBack buat julung kali di bulan Ramadan tahun ini.

Para peserta boleh mengikuti ketua pasukan (team leader) di bawah untuk berjalan/ berlari sekurang-kurangnya 2km sehari selama dua minggu berturut-turut.

SOKONG TEAM AIZAT & PK BAITUL KASIH

TeamLeader_Aizat_1

SOKONG TEAM AZMI & MAKNA

TeamLeder_Azmi_1

Yuran penyertaan yang terkumpul bakal disaluran ke badan-badan kebajikan PK Baitul Kasih dan Majlis Kanser Nasional (MAKNA).

Ramadhan_theme_element

Ramadhan #GetFitAndGiveBack kini dibuka untuk pendaftaran dan acara akan bermula pada 24 Mei selama 2 minggu. Yuran penyertaan minima adalah hanya RM20. Anda digalakkan walaupun tidak wajib untuk menambahkan sedekah sebanyak RM40, RM60, RM80…

Daftar sekarang di: https://getbiib.com/events/16

Check Also

RACE OF THE STARS

Share this on WhatsApp Info Larian Selebriti dan influencers tempatan kesayangan anda akan beradu stamina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!