Home / Berita Terkini / Peserta Marathon Koma Meninggal Dunia

Peserta Marathon Koma Meninggal Dunia

24059297_10156084137047189_2931539125823750206_o

Shah Alam, 1 Mac 2018 – Selepas koma hampir tiga bulan akibat dilanggar kereta ketika menyertai Klang City International Marathon 2017, Evelyn Ang Gek Suan meninggal dunia hari ini di Hospital Sungai Buloh.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Superintendan Mazelan Paijan berkata, pihaknya dimaklumkan mengenai kematian wanita berusia 44 tahun itu pada kira-kira 6.50 pagi tadi.

“Mangsa disahkan meninggal dunia pada 1.13 pagi oleh doktor yang merawatnya. Punca kematian ialah kecederaan teruk di kepala akibat kemalangan itu,” katanya dalam kenyataan kepada media.

Dalam kejadian 10 Dis lepas, Ang dilaporkan cedera parah di kepala dan rahang manakala dua lagi peserta cedera di kepala dan kaki selepas dilanggar dari arah belakang oleh sebuah kereta di Batu 2, Jalan Kapar, Klang ketika menyertai acara maraton berkenaan.

Menurut Mazelan, mayat mangsa telah dituntut oleh keluarganya pada kira-kira 10.30 pagi dan dibawa pulang ke Cheras.

Polis sebelum ini dilapor mengesahkan penganjur maraton itu tidak memiliki lesen penganjuran acara berkenaan daripada Pesuruhjaya Sukan.

Pada 20 Feb lepas, mekanik Teoh Thiam Lim, 28, didakwa di Mahkamah Majistret Klang atas tuduhan memandu secara berbahaya dan melulu dalam kejadian itu. Tertuduh bagaimanapun mengaku tidak bersalah.

Sumber: Bernama

Check Also

Uji Kekuatan Diri Anda di REDLINE FITNESS GAMES

Share this on WhatsApp Sahutlah cabaran REDLINE Fitness Games Powered by NISSAN, acara yang pertama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!